Met online platformen als websites en social media kun je als Veiligheidsregio eenvoudig en helder communiceren met de betrokkenen rondom de veiligheid in de regio. Denk hierbij aan informatie om je voor te bereiden op stralingsincidenten, extreem weer of brand. Maar ook wat de betrokkenen zelf kunnen doen in geval van nood.

Het is belangrijk om een up to date website te hebben als Veiligheidsregio die aansluit bij de behoeften van betrokkenen. Een fris design passend bij de huisstijl, goed te gebruiken op allerlei soorten apparaten en goed doordachte pagina’s met passende content. Bij Urban Heroes hebben we al een aantal van dit soort websites en platformen mogen realiseren voor verschillende Veiligheidsregio’s in Nederland.

WCAG-proof website

Als Veiligheidsregio ben je wettelijk verplicht om te voldoen aan de WCAG-richtlijnen. Ofwel het aanbieden van een toegankelijke website zodat alle inwoners de website(s) kunnen gebruiken. Vanaf de start houden wij rekening met de WCAG-richtlijnen waardoor de websites zullen voldoen aan de eisen. Daarnaast moet een website voldoen aan toegankelijkheids-, kwaliteits- en veiligheidseisen. Naast dat het voor de inwoner een gebruiksvriendelijke en toegankelijke website moet zijn, moet het ook voor de medewerker makkelijk beheerbaar zijn. Websites worden bij Urban Heroes ontwikkeld in een gebruiksvriendelijk en makkelijk beheerbaar CMS-systeem: Drupal.

Contact opnemen

Website VRZ

Crisiscommunicatiesysteem

Voor verschillende Veiligheidsregio’s in Nederland ontwikkelden wij een platform: het Crisiscommunicatiesysteem. Dit platform is een meldingensysteem en tevens een belangrijk onderdeel waar actuele meldingen/incidenten aangemaakt worden binnen een Veiligheidsregio.

Het Crisiscommunicatiesysteem is een gebruiksvriendelijk platform en makkelijk te beheren door risicocommunicatiemedewerkers. Het aanmaken van de meldingen gaat via een overzichtelijk stappensysteem en is zowel op desktop als op mobiel te gebruiken. De aangemaakte melding wordt getoond op de eigen website. Ook is het Crisiscommunicatiesysteem gekoppeld met onder andere websites van gemeenten in de betreffende Veiligheidsregio en de social media kanalen van deze Veiligheidsregio waardoor meldingen ook hier getoond worden. De aangemaakte melding wordt getoond op de eigen website, maar ook zijn er koppelingen met o.a. gemeentes en de bekende social media kanalen. Niet alleen meldingen kunnen aangemaakt worden, maar ook pushberichten en meldingen op basis van een GPS locatie.

Contact opnemen

Website ZeelandVeilig
Erno

Benieuwd wat wij voor jouw Veiligheidsregio kunnen betekenen?