Veiligheidsregio Haaglanden

 

Klant
Veiligheidsregio Haaglanden

Categorie
Website

Website
vrh.nl

 

Onze opdracht

Veiligheidsregio Haaglanden was op zoek naar een partij die een nieuwe website kon realiseren. Om inspiratie op te doen voor een nieuwe website zijn zij een aantal websites van ‘collega’s’ afgegaan. Via de website die wij voor Veiligheidsregio Zeeland hebben gebouwd is de Veiligheidsregio Haaglanden bij ons terecht gekomen. Zij waren zo enthousiast geworden van het zien van de website die wij voor Veiligheidsregio Zeeland hebben gebouwd, dat ze de opdracht bij ons neer hebben gelegd. Daarnaast mochten wij ook een nieuw logo ontwerpen.

De aanpak

Erno een Enno hebben eerst een gesprek gehad bij de Veiligheidsregio Haagladen en hebben daarna Jill gebrieft. De wens van Veiligheidsregio Haaglanden was dat het uiterlijk van de website wat weg heeft van de website van Veiligheidsregio Zeeland, maar dan wel met een eigen tintje. Na het interactieontwerp en het visueel ontwerp die al gauw naar wens waren kon de bouw beginnen. De bouw van de website verliep ook soepel en na het testen zijn alle laatste verbeterpunten verwerkt. De content is geplaatst door de klant zelf. Jill is nog naar de Veiligheidsregio Haaglanden geweest om de laatste puntjes op de i te zetten en als ondersteuning bij het vullen van de website, het uitleggen van Drupal enzovoort. Achteraf heeft de klant een handleiding ontvangen met uitleg over het wijzigen, plaatsen en verwijderen van content, zodat zij iets op kunnen zoeken als het niet meer lukt. Daarnaast heeft Jill nog een training gegeven aan de HR-medewerkers om uit te leggen hoe zij bijvoorbeeld vacatures moeten plaatsen op de website. Wat betreft het contact was er veel contact via de telefoon en via de mail. Dit verliep prima, en door de korte lijntjes wist iedereen precies waar we stonden binnen het proces. Ook was het fijn werken met de Veiligheidsregio Haaglanden, omdat het contact voornamelijk verliep via een persoon binnen de organisatie.

Het resultaat

Het resultaat is een mooie en gebruiksvriendelijke website die logisch navigeerbaar is. We hebben voor deze website weer een aantal nieuwe ‘blokken’ moeten bouwen, waardoor wij ons ook blijven ontwikkelen als internetbureau. Wat betreft het logo is dit deels doorgevoerd, en intern bij de klant zal er nog worden besproken of het ontworpen logo alsnog volledig wordt doorgevoerd of niet. Neem gerust een kijkje op de website van de Veiligheidsregio Haaglanden om het eindresultaat te zien. Dit kan via de link links in beeld.