muZeeum 

Klant
muZEEum

Categorie
Website

Website
muzeeum.nl

 

Onze opdracht

Voor het Zeeuws maritiem muZEEum hebben wij in het verleden een website gebouwd. Natuurlijk betekent dit niet dat een website daarna nooit meer aan vernieuwing toe is. Vandaag de dag gaat de techniek zo snel vooruit, dat er zo nu en dan wel naar de technieken en gebruiksvriendelijkheid van bestaande websites moet worden gekeken. Zo hebben wij de website van het muZEEum ook weer eens onder de loep genomen, en toen kwamen we erachter dat er meerdere verbeterpunten waren. Zowel aan de ‘voorkant’ als de ‘achterkant’ van de website. De opdracht die we hebben gekregen was om de website te re-designen, zodat de nieuwste technieken weer worden gebruikt en de gebruiksvriendelijkheid stijgt.

De aanpak

Hoe hebben we dit dan gedaan? We hebben de website grondig doorlopen en alle punten opgesomd die veranderd zouden moeten worden. Deze punten hebben we in het nieuwe design doorgevoerd. Hier vielen onder andere het onoverzichtelijke menu onder en de zichtbaarheid van de knop om tickets te kopen. Daarnaast was de ‘achterkant’ van de website niet duidelijk genoeg voor het wijzigen van content.

Het resultaat

De website is voorzien van nieuwere technieken, hij is frisser geworden en de gebruiksvriendelijkheid aan de ‘voor- en achterkant’ is gestegen. Wat hebben we zoal verbeterd:

  • Er waren te veel menuknoppen op de homepage, waardoor het onoverzichtelijk werd. Ook was dit menu opgesplitst in twee delen, wat de gebruiksvriendelijkheid niet bevorderde.

  • De button om tickets te kopen was nauwelijks zichtbaar. Op de nieuwe site is duidelijker te zien dat er tickets gekocht kunnen worden.

  • Het aanpassen van content is versimpeld, zodat de gebruiker aan de ‘achterkant’ op een simpele wijze content kan toevoegen, wijzigen en verwijderen.