De Cultuurwerf

Bevrijdingsfestivalzeeland, (W)Onderstroom en De Piek

 

 

Onze opdracht

De Stichting voor Kunst & Cultuur Vlissingen, bekend onder de naam Cultuurwerf, verzorgt een zeer divers aanbod aan culturele activiteiten in de stad Vlissingen. Hieronder vallen Muziekpodium de Piek, muziek en events op locatie, Bevrijdingsfestival Zeeland, Festival Onderstroom en Festival Wonderstroom. De Cultuurwerf was op zoek naar een partner die samen met hen de online presentatie naar een hoger niveau kon tillen. Samen met de Cultuurwerf is een plan gemaakt om alle sites binnen een half jaar te vernieuwen. Snelheid, slim werken en flexibiliteit waren hierbij zeer belangrijk.

De aanpak

Per website is er een ontwerp gemaakt, die aansluit bij het event en de doelgroep. Daarnaast is de eerste website op zo’n manier opgezet dat de overige websites onderdelen konden hergebruiken. Dit zonder dat de eigen identiteit van de verschillende websites in het gedrang kwam.

Het resultaat

Vier nieuwe websites voor een beperkt budget met allemaal een eigen karakter en specifieke wensen. Zo hebben we op bevrijdingsfestivalzeeland.nl rekening gehouden met de grote hoeveelheid traffic in de maanden maart, april en mei. En zijn er in een week tijd ruim 45.000 bezoekers zonder problemen langdurig op de website geweest. Screenshots van de homepages van de vier websites zijn hieronder te zien. Via de links die links in beeld staan kun u de websites bezoeken.