Arduin

Klant
Arduin

Categorie
Website & online marketing

Website
vrijwilliger.arduin.nl

 

Onze opdracht

Arduin hecht veel waarde aan het bieden van een zinvolle en passende dagbesteding voor hun cliënten. Hierdoor kunnen de cliënten zich steeds verder ontwikkelen. Maar door de landelijke bezuinigingen krijgt ook Arduin steeds minder geld voor het vervoer van hun cliënten en mede daardoor moest Arduin hard op zoek naar vrijwillige chauffeurs. Arduin zocht een manier om deze potentiële vrijwilligers te bereiken met als doel om 50 nieuwe vrijwillige chauffeurs te hebben op 1 oktober 2017. Arduin kwam dus bij ons terecht met een helder geformuleerde opdracht, namelijk het behalen van 50 vrijwilligers met een afgekaderd budget.

De aanpak

We zijn gestart met een korte brainstorm om te bepalen wat de doelgroep is en hoe we deze zouden willen bereiken. Na het uitwerken en het akkoord op het plan is onze designer aan de slag gegaan met het design van de website en de online marketeers met de promotionele kant. We hebben een website ontworpen waarop te zien is wat het inhoudt om vrijwillige chauffeur te worden en waarop ze zich eenvoudig kunnen aanmelden. Om potentiële vrijwilligers meer aan te spreken is er gekozen voor korte filmpjes en foto's vanuit het perspectief van de vrijwilliger. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met Squarefruit. De filmpjes en foto's zijn terug te vinden op de website en op de social media kanalen waarop wij ze hebben ingezet als advertenties. Naast een flyer en poster, die geheel in de huisstijl van Arduin zijn ontworpen door Urban Heroes, hebben we een online marketing mix samengesteld op basis van het beschikbare budget. Voor het bereiken van de afgekaderde doelgroep hebben we het volgende ingezet:

  • Google Display netwerk
  • YouTube pre-roll advertenties
  • Retargeting
  • Facebook advertenties
  • Bannering op ZeelandNet

Het resultaat

Uiteindelijk zijn er meer dan 50 aanmeldingen geweest en daarmee is het vastgestelde doel behaald. Zowel Arduin als wij zijn erg trots op het behalen van het doel. Daarnaast was de samenwerking ook fijn. Hieronder zijn een aantal resultaten te zien van dit project.