Identiteit, logo & Huisstijl

Net een nieuw bedrijf gestart of is je bedrijf toe aan een nieuwe huisstijl? Dan denken wij dolgraag creatief met jou mee. Van het bepalen van de identiteit van jouw bedrijf tot het ontwerpen van het logo en de huisstijl.

Jouw bedrijf is meer dan een logo.

Een mooie functionele website, die kunnen wij goed maken. Maar wanneer deze niet bij de identiteit en huisstijl van jouw bedrijf past, is het slechts een mooie functionele website die van elk bedrijf kan zijn. Mede daarom is het belangrijk om de identiteit, logo en huisstijl van jouw bedrijf goed in kaart te hebben. Deze identiteit en huisstijl kunnen we namelijk weer doorvoeren op de website en hierdoor gaan klanten jouw bedrijf herkennen en onthouden.

Omdat wij steeds vaker bedrijven krijgen die opzoek zijn naar een nieuwe huisstijl, compleet van logo, tot kleurgebruik en typografie. Hebben wij besloten om dit ook als losse dienst aan te gaan bieden. Want de kennis, ervaring en creativiteit om een herkenbaar, indrukwekkend en doordachte huisstijl te ontwerpen is hier ruimschoots aanwezig.

Wat wij bieden
Wij halen de identiteit van jouw bedrijf naar boven. Wat wil je bereiken, wat is het voor bedrijf, wat zijn de onderscheidende kernwaarden van jouw bedrijf en we definiëren de visie en missie. Ook ontwerpen we de complete huisstijl van jouw bedrijf. Hierin zit onder andere het ontwerp van het logo, kleurgebruik, typografie en de vormentaal in verwerkt. Al deze elementen verwerken wij vervolgens in een ‘brandbook’.

Waarom Urban Heroes

  • No-nonsense

  • Ervaren team van designers, communicatiespecialisten en marketeers

  • Fixed price

  • Alle content is van jou

  • Schaalbaar voor grote en kleine trajecten


Wij creËren een huisstijl die past bij jouw bedrijf


Ons proces

Eerst gaan we kijken wat de identiteit is van jouw bedrijf. Waar staat jouw bedrijf voor en waar zou je in de toekomst willen zijn? Als dit duidelijk is gaan we aan de slag met de huisstijl. Want hoe wil je jouw bedrijf presenteren aan de buitenwereld? Denk hierbij aan het bedenken van de naam, de kleuren, het logo, de typografie en stijl.

Identiteit, missie en visie

Met een mooi logo en website heb je nog geen identiteit. Een identiteit bestaat uit meer. Het omvat namelijk elementen als de kernwaarden, visie, missie, ambities en persoonlijkheid van jouw bedrijf. In deze fase gaan we dus kijken welke kernwaarden bij jouw bedrijf passen. We ontwikkelen een visie, waarin we het ambitieuze beeld van jouw bedrijf beschrijven en waar je wilt staan in jou branche. We behandelen de missie, want wat doet je bedrijf en wat is het. Wat wil je betekenen voor klanten, medewerkers en stakeholders? Een heldere identiteit en een goede visie en missie zijn noodzakelijk, het geeft je bedrijf richting, nieuwe inspiratie, doelgerichtheid en bovendien enthousiasme.

Omdat de identiteit nauw verbonden is met de huisstijl bieden wij dit traject ook los aan.

Logo en Huisstijl

Een huisstijl staat voor de identiteit van jouw bedrijf. Wanneer de huisstijl niet past bij de uitstraling van jouw bedrijf, geef je aan ‘potentiële’ klanten heel gemakkelijk de verkeerde boodschap mee. Het is daarom van belang dat er goed wordt nagedacht over de huisstijl.

Het eerste wat de ‘potentiële’ klant ziet van jouw bedrijf is het logo. Deze moet dus indruk maken en bovendien zorgen voor herkenbaarheid. Het logo is dan ook een belangrijk onderdeel van de huisstijl en aan ons de kunst om jouw wensen en de identiteit van jouw bedrijf te vertalen naar een goed uitgewerkt logo.

Brandbook
Wanneer wij de identiteit, logo en huisstijl van jouw bedrijf mogen ontwerpen, werken wij met een brandbook. In dit brandbook verwerken wij alle elementen van jouw bedrijf. Zoals de kernwaarden, de identiteit en de visie en missie van jouw bedrijf. Ook beschrijven we hierin de richtlijnen rondom de communicatie. Het logo, de lettertypes en de kleuren die worden gebruikt worden er allemaal in verwerkt. Met het brandbook heb je houvast en zorg je voor een eenduidige huisstijl!

Heeft jouw bedrijf al een duidelijke identiteit, visie en missie. Maar is het tijd voor een nieuwe frisse huisstijl en/of logo? Ook dan kun je bij ons terecht. Samen zorgen we ervoor dat jouw huisstijl weer helemaal up-to-date is.

Recente logo’s en huisstijlen die wij hebben ontwikkeld:

Benieuwd naar wat wij eerder hebben gemaakt? Hieronder vind je verschillende voorbeelden van ons werk.

 
Logo #geenplastic.png

#geenplastic

Voor #geenplastic was de opdracht om het bestaande logo een opfrisbeurt te geven.

Bekijk de website

Logo Square Fruit.png

Square Fruit

Voor concept en video partner Square Fruit hebben we een fris nieuwe logo en huisstijl weten op te zetten als basis voor een nieuwe website.

Bekijk de website

Download huisstijl handboek

Logo B&B Het pauwtje.png

B&B ‘t Pauwtje

Bekijk de website

Download huisstijl handboek (binnenkort beschikbaar)

 
Logo de pekelinge.png

Hotel Lodges - Pekelinge

Buiten Pekelinge heeft luxe hotel lodges gebouwd waarbij je met de luxe van een hotel toch het gevoel hebt dat je midden in de natuur zit. Hiervoor hebben wij een logo ontworpen.

Download huisstijl handboek

Logo Manhattan.png

Manhattan Styles

Bekijk de website

Download huisstijl handboek (binnenkort beschikbaar)

Logo Stichting Witgoed.png

Stichting Witgoed

Website (binnenkort beschikbaar)

Download huisstijl handboek

 
Logo Grensmatch.png

UWV Grensmatch

Bekijk de website/app

Download huisstijl handboek (binnenkort beschikbaar)

Logo De Zeebries.png

De Zeebries

Bekijk de website

Download huisstijl handboek (binnenkort beschikbaar)

Logo De drie koningen.png

De Drie Koningen

Bekijk de website

Download huisstijl handboek (binnenkort beschikbaar)

 
de-vier-patriciers.jpg

Boutique Hotel De Vier Patriciërs

Voor de karakteristieke Bed & Breakfast aan het damplein in Middelburg hebben wij naast de website een stijlvol logo en huisstijl ontwikkeld.

Website (binnenkort beschikbaar)

Download huisstijl handboek

Logo Hotel charleys.png

Hotel Charleys

Bekijk de website

Download huisstijl handboek (binnenkort beschikbaar)

Silk cosmetics.jpg

Silk Cosmetics

Voor een groothandel in premium cosmetica producten kregen wij de opdracht om een nieuw modern logo te ontwerpen. Uiteindelijk is er door de klant gekozen om een aangepaste versie van het oude logo te gebruiken.

Bekijk de website

Download huisstijl handboek

 
Veiligheidsregio Haaglanden

Veiligheidsregio Haaglanden

Voor de Veiligheidsregio Haaglanden hebben we naast een nieuw logo ook een nieuwe website ontwikkeld.

Bekijk de website

Zeeuwse Plaatjes fotografie

Zeeuwse Plaatjes

De vraag die aan Urban Heroes werd gesteld bestond uit twee onderdelen: een logo met huisstijl en het ontwerpen en bouwen van een website.

Steekwoorden die we hiervoor mee kregen waren: strak, stylistisch, clean, Zeeuws.

Website (binnenkort beschikbaar)

Download huisstijl handboek