Hoe voeg je een unieke locatie toe op instagram?

Eenvoudig je unieke Instagram locatie toevoegen in een paar stappen.

Bij Urban Heroes online marketing bureau liepen wij er weleens tegenaan op Instagram. We hadden onze foto geüpload, begeleidende tekst en hashtags getypt, maar bij het toevoegen van de locatie gaf Instagram aan dat deze niet te vinden is. Vervelend, want het toevoegen van onze unieke locatie is juist super relevant voor organisch bereik. Totdat we na even Googlen terecht kwamen op een artikel van “the Social Good Girl”, waarin zij aangeeft dat je een unieke locatie kunt aanmaken.

Dit gingen wij natuurlijk gelijk even testen en dit werkte perfect. Daarom hier de stappen die je kunt ondernemen zodat jij voortaan altijd je unieke locatie kunt toevoegen. Maar eerst vertellen wij graag even waarom het belangrijk is om je Instagram locatie te taggen.

Waarom een locatie toevoegen aan je Instagram posts en stories

Op basis van locatie kunnen andere Instagram gebruikers je account vinden. Zo zijn de berichten en stories bijvoorbeeld zichtbaar in het zoekscherm van Instagram en wanneer zij zoeken op deze locatie worden jouw posts getoond. Helaas worden niet altijd alle posts getoond, dit heeft namelijk ook weer te maken met het interessegebied van de gebruiker. Maar de kans is groot dat je bereik toeneemt!

In 4 stappen je unieke Instagram locatie aanmaken en taggen

Allereerst controleren we even of je locatievoorzieningen aanstaan bij gebruik van de Facebook-app. Dit kan via de instellingen op je telefoon of via de instellingen in de Facebook-app:

  • Ga in de Facebook-app naar instellingen & privacy en druk op instellingen. Scroll iets naar beneden naar het kopje ‘privacy’ en klik op locatie. Vervolgens kies je voor ‘altijd’ of ‘bij gebruik van de app’. Zodra je dit gedaan hebt, staat je locatie aan en kan je aan de slag met het toevoegen van je unieke locatie.

Stap 1: Ga naar de Facebook-app
Allereerst openen we de Facebook-app en vervolgens klik je daar op ‘inchecken’.

Stap 2: Het invoeren van jouw unieke locatie
Welke locatie ga je invoeren? Wij hebben er nu voor gekozen om een locatie aan te maken voor ons nieuwe pand op dam 45. Typ je locatie in de zoekbalk en als het goed is verschijnt er een blauw vierkantje met een + teken waar je op kan klikken.

Stap 3: Toevoegen van jouw unieke locatie 
Klik op het blauwe vierkantje met het + teken. Hier kies je de categorie die bij je locatie past. Typ daarna de plaatsnaam van de locatie in, klik daarop en je krijgt een nieuw scherm met als titel ‘een plaats maken’, zie ook afbeelding 3 hieronder. Hier vul je de adresgegevens in die passen bij je locatie. Klik vervolgens op‘maken’ en jouw unieke Instagram locatie is een feit!

Stap 4: Open je Instagram-app
Natuurlijk controleren we nog even of je de volgende stappen goed hebt uitgevoerd. Dus open even je Instagram-app. Klik op het vergrootglas en vervolgens op locatie/plaatsen. Typ de locatie in die je zojuist hebt aangemaakt op Facebook en als het goed is komt deze dan in beeld. Let op: soms kan het zijn dat het enkele dagen duurt voordat Facebook jouw aangemaakte nieuwe locatie heeft verwerkt. 

Stap 4: Open je Instagram-app
Natuurlijk controleren we nog even of je de volgende stappen goed hebt uitgevoerd. Dus open even je Instagram-app. Klik op het vergrootglas en vervolgens op locatie/plaatsen. Typ de locatie in die je zojuist hebt aangemaakt op Facebook en als het goed is komt deze dan in beeld. Let op: soms kan het zijn dat het enkele dagen duurt voordat Facebook jouw aangemaakte nieuwe locatie heeft verwerkt. 

Tot zover de stappen om een unieke locatie toe te voegen aan je Instagram berichten. Lukt het niet of heb je een andere vraag over social media? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! 

Nuttige informatie in dit blog opgedaan? Bedank ons met een follow op LinkedIn!