GRENSMATCH webAPP

 

Klant
Eures Scheldemond

Categorie
Webapp

Website
https://grensmatch.nl

 

Onze opdracht

Eures Scheldemond kwam met de vraag om een app te ontwikkelen waarmee ze werkzoekenden en werkgevers met elkaar in verbinding konden brengen. Het doel van deze app moest vooral zijn om werkzoekenden die in Nederland of België geen baan konden vinden, weer aan het werk te krijgen. Het werken over de grens moest aantrekkelijker worden gemaakt, zodat werkgevers en werkzoekenden makkelijker de eerste stap zouden zetten.  


Toen wij de opdracht van Eures Scheldemond te horen kregen speelden wij daar gelijk op in met de vraag: ‘waarom een app en geen webapp?’. Wij brachten hun behoeftes en wat ze echt wilden zo goed mogelijk in kaart en daar vonden wij een webapp veel beter bij passen. Een webapp heeft namelijk geen updates nodig, kost geen geheugen op telefoons en is bovendien een stuk gebruiksvriendelijker om up-to-date te houden voor Eures Scheldemond. Uiteindelijk is er dan ook gekozen om een webapp te ontwikkelen.

 
 

De aanpak

We begonnen met een cardsorting sessie en daar kwam onder andere uit dat er drie rollen zijn, namelijk: de werkgever, de werkzoekenden en de oriënterende persoon. Vervolgens hebben we vooral in kaart gebracht wat er belangrijk was en wat de werkzoekenden en wat de werkgever wilt zien en lezen. De volgende stap was het interactieontwerp waarin Jill de flow in kaart heeft gebracht. Na het akkoord op het interactieontwerp is onze designer Thomas het visueel ontwerp gaan uitwerken. Nick en Niels zijn de webbapp vervolgens gaan bouwen. 

Het resultaat

De GrensMatch webapp. Een webapp waarmee werkzoekenden eenvoudig hun werkervaringen kunnen delen met werkgevers. En waar werkgevers de juiste kandidaat bij de baan kunnen zoeken. Eenvoudig via hun telefoon, tablet of desktop. 

Werkzoekenden maken een profiel aan waarin ze hun werkervaring, skills, hobby’s en voorkeursberoep opgeven. Werkgevers kunnen filteren op branche en zoekprofielen aanmaken waardoor zij gerichter kunnen zoeken. Zo kun je een profiel als favoriet markeren of een profiel verbergen uit het overzicht, wanneer een persoon toch niet past bij het bedrijf. Wel zo handig en efficiënt. 

Wanneer een werkgever een profiel ziet wat hem aanspreekt, geeft hij aan dat hij graag contact wilt met deze persoon. Eures Scheldemond krijgt hier een bericht over en neemt dan contact op met zowel de werkzoekende als de werkgever. Als beide kanten akkoord hebben gegeven, dan brengt Eures Scheldemond hun met elkaar in contact. De webapp is gratis, voor iedereen toegankelijk en te gebruiken via: https://grensmatch.nl

Naast dat we de webbapp hebben ontwikkeld, hebben wij ook het logo mogen ontwerpen, de flyers, banners en visitekaartjes. 

grensmatch app urban heroes zeeland.jpg