CUBA TRAVEL NETWORK

 

Klant
Cuba Travel Network

Categorie
Online marketing

Website
cubatravelnetwork.nl

 

Onze opdracht

Cuba Travel Network is de grootste aanbieder ter wereld van het organiseren van reizen naar Cuba. Zij heeft zelfs het alleenrecht om dit te organiseren vanuit bepaalde landen. De organisatie heeft eerst een website laten ontwerpen en laten bouwen door andere partijen. Erno is bij dit project gevraagd als technisch projectleider, om langs de zijlijn mee te kijken als externe specialist. Vanuit Cuba Travel Network ontstond de wens om mee te kijken naar de SEO-migratie en de Tracking implementatie. Doordat Erno nauw betrokken was bij het project is de samenwerking met Urban Heroes tot stand gekomen, omdat onze expertise onder andere ligt op dit gebied.

De aanpak

De structuur van Cuba Travel Network bestond uit meer dan 15 domeinen en dit moest over naar 8 domeinen. De organisatie heeft veel domeinautoriteit opgebouwd en heeft een groot linkprofiel, dus een nauwkeurige SEO-migratie was vereist om die waarden te behouden. Wij hebben de gehele domeinstructuur ontvlecht en de migratie voorbereid. Het voorbereiden en het maken van een draaiboek is door ons gebeurd, waardoor de bouwpartij dit relatief snel en gemakkelijk kon uitvoeren.

Daarnaast is de Tracking implementatie uitgevoerd. Als basis is er een plan gemaakt en hierin zijn de conversiedoelen meegenomen. Vervolgens is de structuur bepaald voor de Google Tag Manager en Google Analytics. De hard coded onderdelen zijn uitgevoerd door de partij die de website heeft gebouwd, en alles aan de kant van Google hebben wij verzorgd.