Veiligheidsregio Zeeland

VIER NIEUWE WEBSITES EN EEN MELDINGENTOOL

WEBSITE

De uitdaging

Vanuit Veiligheidsregio Zeeland kwam de vraag of Urban Heroes de website kon beheren. Diverse partijen zoals Brandweer Zeeland, GHOR, Zeeland Veilig en Veiligheidsregio Zeeland Corporate waren geïntegreerd op deze website, zonder duidelijke navigatie. Uiteindelijk werd de opdracht om de huidige website te ontvlechten en herstructureren. Dit zorgt voor een verbeterde User Experience en uiteindelijk ook een betere doorontwikkeling waar beide partijen het over eens waren. In plaats van één website, creëerden we vier nieuwe websites die onder één basisplatform vallen.

Naast de vier websites die we bouwden voor Veiligheidsregio Zeeland, maakten we ook een meldingentool. De meldingentool geeft meldingen weer van incidenten die Veiligheidsregio Zeeland handmatig toevoegt. Deze meldingen worden weergegeven op de website van Zeeland Veilig, partnerwebsites en op social media. Onder partnerwebsites vallen Zeeuwse gemeenten, ZeelandNet en Zeeland Seaports. 

Ook de online marketeers van Urban Heroes hebben regelmatig werkzaamheden voor Veiligheidsregio Zeeland. Zo voeren we campagnes via social media. Dit zijn gesponsorde berichten, waarmee je het bereik vergroot. Vaak voeren we campagnes over vacatures, acties of andere belangrijke onderwerpen waarbij een groot bereik van belang is.

De aanpak

Om erachter te komen welke functionaliteiten nodig zijn op de websites, zijn er twee creatieve sessies gehouden met alle betrokken partijen. Uit deze sessies bleek dat er toch nieuwe wensen en behoeftes waren voor de nieuwe websites. Ook creëerden we persona’s, zodat we de doelgroep goed leerden kennen. Op basis van de uitkomsten van de sessies gingen onze designers aan de slag met het maken van een interactieontwerp en daaruit volgde een basisontwerp voor de websites. Na goedkeuring van de klant en betrokken partijen, bouwden onze developers de website. Tijdens het proces hielden we de lijntjes met Veilgheidsregio Zeeland en andere betrokken partijen kort, zodat we snel konden schakelen. Hierdoor verliep het proces soepel.   

De meldingentool bevatte een verscheidenheid aan keuzes. Hiermee maakten we het voor Veiligheidsregio Zeeland mogelijk om specifieke meldingen te maken en door te linken naar andere kanalen. Ook bouwden we de meldingentool zo, dat Veiligheidsregio Zeeland zelf kiest welke websites de meldingen toont.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn en daar zijn we bij Urban Heroes erg trots op: vier websites en een meldingentool die voldoen aan de vraag vanuit de Veiligheidsregio Zeeland. Daarbij is de Veiligheidsregio Zeeland enthousiast en positief over de goede, duidelijke websites en de meldingentool die wij binnen relatief korte tijd opleverden. Door de goede communicatie tussen Urban Heroes en Veiligheidsregio Zeeland kunnen ook wij zeggen dat we erg tevreden zijn over deze samenwerking.

Bekijk hier de websites die wij hebben gerealiseerd:

https://www.veiligheidsregiozeeland.nl/
https://www.zeelandveilig.nl/
https://www.ghorzeeland.nl/
https://www.brandweerzeeland.nl/

Neem vrijblijvend contact op