Veiligheidsregio Zeeland

VIER NIEUWE WEBSITES EN EEN MELDINGENTOOL

WEBSITE

De uitdaging

Op het moment dat we werden uitgenodigd voor een pitch door Veiligheidsregio Zeeland waren diverse partijen zoals de brandweer, GHOR, Zeeland Veilig en Veiligheidsregio Zeeland Corporate geïntegreerd op een website, zonder duidelijke navigatie. In eerste instantie was de vraag om de website te laten beheren door Urban Heroes. Uiteindelijk werd de primaire opdracht om dit geheel te ontvlechten en herstructureren voor een verbeterde user experience. Voor beide partijen werd het gauw duidelijk dat dit beter zou zijn voor de doorontwikkeling. In plaats van een website zijn het vier websites geworden die onder een basisplatform vallen.

Naast de vier websites die zijn gemaakt voor Veiligheidsregio Zeeland, is er ook gevraagd of er een meldingentool kon worden gemaakt. De meldingentool geeft meldingen weer van incidenten die handmatig worden toegevoegd door de medewerkers van Veiligheidsregio Zeeland. Deze meldingen worden weergegeven op de website van Zeeland Veilig, partnerwebsites en op social media. Onder partnerwebsites vallen Zeeuwse gemeenten, ZeelandNet en Zeeland Seaports. 

De aanpak

In het begin zijn er twee sessies geweest met alle betrokken partijen, om erachter te komen welke functionaliteiten er nodig zijn op de websites en in de meldingentool. Ook zijn er persona’s gecreëerd. Uit deze sessies kwam naar voren dat er toch nieuwe wensen en behoeften aanwezig waren. Na diverse interactieontwerpen zijn er basisontwerpen gemaakt voor de websites. Deze zijn besproken met de klant en de feedback is telkens meegenomen in nieuwe ontwerpen. Vervolgens zijn de websites gebouwd en daarnaast is de content voornamelijk op de nieuwe websites gezet door Urban Heroes. De rest is door Veiligheidsregio Zeeland zelf gedaan. Tijdens het proces is er regelmatig samengezeten om het proces soepel te laten verlopen.

Bij de meldingentool is ervoor gekozen om een verscheidenheid aan keuzes toe te voegen die ingevoerd kunnen worden, om de meldingen zo specifiek mogelijk te maken en door te laten linken naar andere kanalen. Daarnaast hebben wij het zo gebouwd dat de klant zelf kan kiezen op welke websites de meldingen worden weergegeven.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn: vier websites en een meldingentool die voldoen aan de vraag vanuit Veiligheidsregio Zeeland. Daarbij is Veiligheidsregio Zeeland enthousiast en positief over de goede, duidelijke websites en de meldingentool die wij binnen relatief korte tijd hebben opgeleverd. Door de goede communicatie tussen Urban Heroes en Veiligheidsregio Zeeland kunnen ook wij zeggen dat we erg tevreden zijn over deze samenwerking.

Bekijk hier de websites die wij hebben gerealiseerd:

https://www.veiligheidsregiozeeland.nl/
https://www.zeelandveilig.nl/
https://www.ghorzeeland.nl/
https://www.brandweerzeeland.nl/

Neem vrijblijvend contact op