Poppodium - De Spot

UPGRADEN VAN DE WEBSITE, NAAR WAT ECHT BIJ DE SPOT PAST!

De uitdaging

De Spot is het poppodium van Middelburg waar concerten, open podia, dansavonden, theater en andere culturele activiteiten worden georganiseerd. Urban Heroes heeft in het verleden een simpele, cleane website gebouwd voor De Spot waarop bezoekers de uitgebreide programmering van het poppodium kunnen bekijken. Daarnaast hebben we gezorgd voor een koppeling met een boekingssysteem, waardoor er direct kaartjes voor evenementen kunnen worden gereserveerd.

Na een lange periode kwam er vanuit De Spot de vraag om de website een upgrade te geven. Justin, een van de vaste bezoekers van De Spot én ontwerper bij Dondr, heeft een nieuw ontwerp gecreëerd. Hierin is hij erg vrij gelaten. De enige ‘opdracht’ was dat de website er echt uit moet springen en anders is dan andere websites. Op basis van het aangeleverde ontwerp hebben wij de website gerealiseerd.

De aanpak

Het proces begon bij Justin die de website heeft ontworpen. De huisstijl die is ontworpen moest letterlijk bij De Spot passen, en zo zijn er dus bijvoorbeeld ‘spotlichtjes’ verwerkt in onder andere het logo van De Spot. Na het ontwerp hebben Nick en Martin een meeting gehad met Justin om het ontwerp in combinatie met de benodigde techniek voor de bouw door te nemen.

Tussentijds is er nauw contact geweest tussen De Spot, Justin en Urban Heroes om tot een kloppend en mooi eindresultaat te komen. Het nauwe contact heeft ook zeker bijgedragen aan het goede verloop van het proces.

Het resultaat

Ondanks een complexe design hebben we ons volledig aan het ontwerp kunnen houden bij de bouw van de website. Wat nu oogt als een relatief simpele website, is complex aan de ‘achterkant’ in verband met onder andere de diverse manieren van scrollen en de ondersteuning van diverse devices en resoluties.

Ontdek de website hier: https://despotmiddelburg.nl

Neem vrijblijvend contact op