Cuba Travel Network

SEO-MIGRATIE EN TRACKING IMPLEMENTATIE

ONLINE MARKETING

De uitdaging

Cuba Travel Network is de grootste aanbieder ter wereld op het gebied van organiseren van reizen naar Cuba. Ze hebben zelfs het alleenrecht om dit te organiseren vanuit bepaalde landen. De website hebben ze laten ontwerpen en bouwen door een andere partij. Erno werd daarbij gevraagd als technisch projectleider, om langs de zijlijn mee te kijken als externe specialist.

Vanuit Cuba Travel Network ontstond later in het traject de wens om mee te kijken naar de SEO-migratie en de Tracking implementatie. Door de nauwe betrokkenheid van Erno is vervolgens de samenwerking met Urban Heroes tot stand gekomen.

De oplossing

De structuur van Cuba Travel Network bestond uit meer dan 15 domeinen en dit moest over naar 8 domeinen. Door de jaren heen heeft Cuba Travel Network veel domeinautoriteit en een groot linkprofiel opgebouwd. Een nauwkeurige SEO-migratie was dan ook vereist om die waarden te behouden.

We hebben de gehele domeinstructuur ontvlecht en de migratie voorbereid. Het voorbereiden en het maken van een draaiboek is door ons gebeurd, waardoor de bouwpartij dit relatief snel en gemakkelijk kon uitvoeren.

Ook is de Tracking implementatie uitgevoerd. Als basis is er een plan gemaakt en hierin zijn de conversiedoelen meegenomen. Vervolgens is de structuur bepaald voor de Google Tag Manager en Google Analytics. De hard coded onderdelen zijn uitgevoerd door de partij die de website heeft gebouwd en alles aan de kant van Google hebben wij gerealiseerd.

Neem vrijblijvend contact op