Winkelgedeelte toevoegen aan Facebookpagina

Facebook biedt sinds kort een extra functie aan, namelijk Facebook Shopping. Hiermee kan je een producten uitlichten op je pagina en onder je berichten. Wij vertellen je graag alle ins en outs.

Hoe installeer je Facebook shopping?

Ga naar de Facebookpagina van je bedrijf en klik vervolgens op 'Instellingen'. En daarna in het linkermenu op 'Pagina bewerken'. Klik vervolgens op 'Tabblad tovoegen' en daarna op 'Winkel'.

Hoe voeg ik een product toe?

Een product toevoegen gaat heel makkelijk. Je gaat weer naar je Facebook bedrijfspagina. En klik in de linkerzijbalk op ‘Shoppen’. Vervolgens klik je op ‘Producten toevoegen’. Je kunt daarna de afbeeldingen, video’s en beschrijving van je product toevoegen.

Wat zijn de voordelen van Facebook Shopping?

Je kunt producten en productinformatie toelichten op je pagina, rechtstreeks hierover met klanten communiceren en klanten kunnen gemakkelijk aankopen doen. Er is geen limiet aan de hoeveelheid producten die je mag uploaden. Daarnaast kan je met de statistieken van Facebook bijhouden hoe vaak een product is bekeken en hoeveel berichten je over dit product hebt ontvangen. En nog een extra voordeel, deze nieuwe winkel functie is gratis.

En heeft Facebook Shopping nadelen?

Je kan alleen fysieke producten verkopen met het nieuwe winkelgedeelte. Geen digitale producten of diensten. Facebook is er mee bezig om dit in de toekomst wel mogelijk te maken.  

Hulp nodig bij het instellen?

Wij helpen graag met het instellen van je shopping portal op Facebook.

Neem vrijblijvend contact met ons op!