Urban Heroes op DrupalCon in Nashville

DrupalCon is een 5-daagse conferentie die jaarlijks op een plek in de wereld plaatsvindt. Dit jaar wordt hij gehouden in 'Music City': Nashville, Tennessee.

Namens Urban Heroes reizen Erno en Nick af naar Amerika om de laatste ins-and-outs van één van onze CMS-en 'Drupal' te weten te komen. We houden jullie dagelijks op de hoogte hoe hun reis verloopt!

Zondag 9 en Maandag 10 april - "Cars, Music 'n Nerds"

Na flink wat opgebouwde spanning was het zaterdag eindelijk zo ver, de reis kan beginnen: bagage afgeven, wachten voor controle handbagage, wachten voor 1e paspoortcontrole, vlucht naar Philadelphia, wachten voor 2e paspoortcontrole, bagage ophalen, bagage afgeven, wachten voor controle handbagage, wachten voor 3e paspoortcontrole, VLUCHT GEMIST, 4 uur wachten op volgende vlucht naar Nashville, bagage en auto ophalen en na bijna 24 uur waren we er!

Zondag zijn we rustig gestart, na de nodige gasoline te hebben verstookt in onze Volkswagen  Polo upgrade door de omgeving te verkennen zijn we de stad in gegaan om flink wat bandjes te zien.

Op maandag startte Drupalcon er zijn we gestart met een aantal rustige sessies met zo'n 3.000 andere nerds. Vanaf dinsdag gaat het pas echt los!

Dinsdag 11 april - "Dries Buytaert" fouder van Drupal

Vandaag was een lange dag. We zijn om 8:30 van het hotel vertrokken voor een wandeling van 15 minuten naar de City Music Hall en kwamen om 18:30 weer terug in het hotel met een hoofd vol met informatie.

Samen met 3.000 andere nerds hebben we de keynote of Driesnote van Dries Buytaert, een Belg die 18 jaar geleden gestart is met Drupal, bijgewoond. De kern van zijn verhaal was dat Drupal van een redelijk technisch CMS de omslag aan het maken is naar een CMS dat meer naar de gebruiker kijkt. De komende ontwikkelingen zullen er dan ook met name op zijn gericht om de backend van Drupal gebruiksvriendelijker te maken. Dat klinkt erg goed, zeker omdat wij daar zelf ook al mee bezig zijn!

Nick heeft vandaag met name talks gevolgd om nog een betere developer te worden, zowel op frontend als backend vlak. Erno heeft talks gevolgd om ’team health’ en efficiency in de dagelijkse werkzaamheden te vergroten.

Woensdag en donderdag 12 en 13 april - "Talks"

Woensdag en donderdag waren vergelijkbaar met dinsdag. Veel talks, veel ideeën, veel technische inzichten en vooral veel leuke mensen ontmoet. Nick zal volgende week een blog schrijven over de belangrijkste technische ontwikkelingen van Drupal die besproken zijn op DrupalCon en Erno een meer algemeen blog over hoe deze conferentie ons heet gemotiveerd en geïnspireerd.

Vrijdag 14 april - DrupalCon Nashville 2018 – Meer dan muziek alleen

Na een super week vol 'murica en informatie stond de laatste dag voornamelijk in het teken van de terugkeer naar Nederland. Hier nog even een korte terugblik op DrupalCon 2018:

DrupalCon is een internationaal congres voor de Drupal community en heeft als doel ambitieuze, digitale Drupal experts te laten netwerken, leren en zich vooral te laten inspireren. Ieder jaar is de conferentie in een andere stad, veelal in de Verenigde Staten.

Wat eigenlijk begon als een grap tussen Nick en mij – “Ik zou wel naar Drupalcon willen, maar dat is dit jaar in Nashville” – “Ok, maar alleen als ik dan ook mee mag”, werd al snel waarheid. En ik ben erg blij dat we zijn gegaan en wel hierom:

  • Iedere dag spelen er minstens 50 bands in restaurants/cafés op Broadway;
  • Het Music City Center, waar het congres was, is bizar groot;
  • Iedereen (geen uitzondering) is super aardig en verzorgend;
  • We zijn een weekje op afstand met ons werk bezig (iedere dag wat mail en telefoon, maar verder niets) wat een heel ander perspectief geeft;
  • Veel talks waren technisch inspirerend voor Nick;
  • Veel talks waren voor een agency owner (voor mij dus) heel inspirerend;

Daarnaast hebben we natuurlijk al een visie over hoe de online experience en dus ook ons werk in de toekomst zou kunnen gaan worden. DrupalCon 2018 heeft dit voor ons nog wat meer duidelijk gemaakt. Vol nieuwe energie, plannen en ideeën gaan we de digitale wereld voor onze klanten (en ook een beetje voor onszelf) nog mooier, gemakkelijker en beter maken!