Online marketing sessie met Rock 'n Rebel

Startende webshops die worden overladen met do's en don't op het gebied van content, SEO en meetbaarheid en eigenlijk niet helder hebben waar ze moeten starten. 'Wie kan ons helpen bij het instellen van Google Analytics'. Zo luidde de vraag van Rock 'n Rebel op één van hun Facebook posts.

Het leek ons een leuke uitdaging om de dames op weg te helpen en hebben ze uitgenodigd voor een sessie over online marketing en optimalisatie van hun shop.

Allereerst zijn we gestart met bekijken en aanpassen van de huidige Google Analytics instellingen en hebben we Google Search Console goed ingericht en deze twee gekoppeld. Vervolgens zijn we de basis inhoud van beide data platforms gaan bespreken om zo de meest relevante data periodiek te monitoren en in te zetten om resultaten van online marketing inspanningen te meten.

Het tweede deel van de sessie ging voornamelijk over welke content relevant is en hoe deze het beste gevuld kan worden om zowel klanten als zoekmachines goed te bedienen. De sessie werd afgesloten met een paar best practises binnen online marketing, advies over slim adverteren, eCommerce in Nederland en een overige-vragen ronde.

Terugblikkend was het voor Rock 'n Rebel een leerzame sessie met voldoende hands-on tips om de aankomende periode aan de slag te gaan en het aantal orders flink te laten groeien!

Heb jij ook interesse in een inspirerende online marketing sessie? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Contact