Onderzoek! Minder bereik via 'zakelijk' Instagram account?

Instagram Urban Heroes

Dat Facebook het bereik van zakelijke pagina's beperkte om advertenties te stimuleren was natuurlijk langer bekend. Maar doet Facebook hetzelfde met Instagram na de introductie van 'zakelijke' accounts?
Wij vroegen dit ons af en besloten het te gaan testen!

De test is als volgt opgezet: We hebben twee identieke accounts aangemaakt op Instagram, waarvan de ene 'normaal' is en de andere een zakelijk account. Op beide accounts hebben we vrijwel tegelijkertijd hetzelfde filmpje geplaatst. We hebben gekozen voor creatieve content en diverse populaire hashtags. En dat tien dagen achter elkaar. We hebben de weergaven, likes, comments en volgers bijgehouden. En na twintig posts hebben we een overzichtelijk schema van de resulaten.

Resultaat

De Instagram accounts gingen vrijwel gelijk op qua weergaven, likes, comments en volgers. We kunnen nu dus concluderen dat er - nog geen - verschil zit tussen een normaal en een zakelijk Instagram account. Omdat we benieuwd zijn of dat zo blijft, gaan we ons onderzoek over enkele weken weer een keer herhalen. We houden jullie op de hoogte van onze resulaten.

Volg Urban Heroes op instagram