NIEUW: Google Posts voor Google Mijn Bedrijf

Google heeft een nieuwe tool ontwikkeld binnen Google Mijn Bedrijf: de Google Posts. Google Mijn Bedrijf is een gratis onderdeel van Google waarmee je informatie over je bedrijf kan publiceren zoals openingstijden, foto’s en recensies. Sinds 22 juni 2017 is het nu dus ook mogelijk om updates en posts erbij te plaatsen met de nieuwe tool: Google Posts.

Wat is het voordeel van Google Posts?

Met deze nieuwe tool kun je als bedrijf o.a. direct laten zien aan alle gebruikers in het Google Knowledge Panel wat je als bedrijf aan het doen bent, wat je actuele acties zijn of je dagelijkse special. Je kunt al je content direct delen. Ook is het mogelijk evenementen te plaatsen. Hiermee trek je op een eenvoudige manier nieuwe bezoekers, geef je extra informatie over jouw bedrijf en breng je nieuws, producten, diensten of evenementen makkelijk en snel onder de aandacht. Kortom voor bijna elk doeleinde biedt Google Posts mogelijkheden.

Hoe werkt Google Posts?

Je kan een bericht plaatsen met Google Mijn bedrijf, deze kunt u gebruiken via Google of met de app. Wanneer je een bericht gaat plaatsen in Google Posts moet deze minimaal bestaan uit 100 woorden en maximaal uit 300 woorden. Hierbij kun je nog foto’s en een link naar je website toevoegen.

Google Posts gebruiken met Google:

1. Ga naar: Google mijn bedrijf en voer uw accountgegevens in of maak een account aan;

2. Als je in je Google Mijn Bedrijf-account zit zie je een extra menu-item staan met ‘berichten’. Hier klik je op en vervolgens kun je hier een bericht maken;

3. Typ je bericht, voeg een foto toe en eventueel een Call To Action;

4. Je kunt nu een voorbeeld bekijken door op de knop ‘voorbeeld’ te klikken;

5. Publiceer je gemaakte Google Post;

6. Typ in Google je bedrijfsnaam in en daar zie je jou Google Post verschijnen.

Google Posts gebruiken met de app:

1. Als je de 'Mijn Bedrijf' app opent op je telefoon of tablet druk je op het menu en daar staat het menu-item 'Posts'. Hier druk je op en vervolgens komt er in beeld te staan 'een post maken' en ook staat er rechtsonderin een rond en rood icoontje waar u op kunt drukken. Eén van de twee items druk je aan;
2. Typ je bericht, voeg een foto toe en eventueel een Call To Action;
3. Je kunt nu een voorbeeld bekijken door rechtsbovenin op 'voorbeeld' te drukken;
4. Publiceer je gemaakte Google Post;
5. Je Google Post komt bovenaan in je app te staan waar je hem kunt bekijken en/of bewerken.

Alle berichten die je post worden in principe na zeven dagen niet meer getoond, tenzij het gaat om een evenement. Deze blijft namelijk zichtbaar tot de einddatum van het evenement.

Vragen?

Heb je nog vragen over Google Posts of hulp nodig bij het instellen van deze tool?

Neem gerust contact met ons op