Maak permanente stories op Instagram!

Instagram Stories, we zien ze steeds vaker. Je maakt een foto of video, bewerkt hem naar je wensen, zet hem vervolgens op je Instagram Stories en na 24 uur verdwijnt deze weer. Maar met de nieuwe update van Instagram kun je nu permanente Stories maken. Oftewel waar de normale Stories na 24 uur weer verdwijnen, blijven de nieuwe permanente Stories op je profiel staan zolang je zelf wilt. Instagram noemt deze nieuwe functie Stories Highlights. 

Met Stories Highlights kun je bijvoorbeeld een lange reis samenvatten met foto's en/of video's. Of heb je een bedrijf en staan er bijvoorbeeld vacatures open? Maak dan een leuke foto of video om mensen enthousiast te maken en voeg deze toe aan je Stories Highlights. Je kunt meerdere Highlights kwijt en ze verschijnen gelijk onder de biografie van je profiel. Zijn de beelden niet meer relevant? Dan kan je ze weer heel makkelijk zelf verwijderen door de Highlight in te drukken. 

Hoe werkt het?

Graag een nieuwe Highlight maken? Klik dan op het icoon "nieuw". Vanuit hier kun je een Story toevoegen vanuit je archief, de cover kiezen en een naam geven. Klaar? Dan verschijnt er een cirkel onder je biografie dat zal afspelen wanneer iemand erop klikt. 

Archieffunctie

Ook de archieffunctie is een nieuwe update in de app. Hier worden voortaan al je foto's en video's uit je normale Stories opgeslagen. De foto's en video's die je op je normale Stories hebt gezet en na 24 uur weer verdwijnen kun je dus nu in het archief terugvinden. Het archief is privé en alle Stories worden op datum gesorteerd. Ook kun je individuele foto's en video's toevoegen aan nieuwe Stories en highlights of posten op je tijdlijn.