Het belang van social media voor jouw bedrijf

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: social media. Wereldwijd worden social media veel gebruikt en dit wordt steeds meer. Niet alleen het gebruik neemt toe, maar ook het aantal platforms en de tijd die we eraan spenderen. TikTok groeit op dit moment het snelst. Na TikTok zijn Instagram, Pinterest en Twitter de snelst groeiende platformen. WhatsApp blijft tot nu toe de meeste gebruikers houden, maar Instagram, YouTube en Snapchat krijgen ook steeds meer gebruikers. Al die groeiende platformen zijn leuk, maar hoe laat je jouw bedrijf groeien door het gebruiken van social media? En waarom social media?

Inzicht in consument

Social media geven inzichten in de consument, de potentiële klant. Ook is de consument beter te bereiken via social media. De wensen, demografische kenmerken, interesses en locaties laten consumenten achter op social media als zij zelf wat plaatsen. Google slaat deze gegevens ook op, zolang hier toestemming voor is gegeven. Deze gegevens vertellen veel over de consument en kun je als bedrijf terugvinden in Google Analytics. Daarnaast is social media een laagdrempelige manier voor interactie met de consument. Je reageert sneller op reacties en feedback. Deze reacties en feedback geven je inzicht in de wensen of zoekgebied van jouw (potentiële) klant. Daarnaast vergroot je, door het gebruik (en bereik) van social media, de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Dit komt omdat je online zichtbaar bent, daardoor herkennen consumenten jouw naam, merk, product of dienst.

Concurrenten monitoren

Doordat social media vrij transparant is, zijn concurrenten ook gemakkelijker te monitoren. Zo kun je zien wat de ontwikkelingen van de concurrenten zijn door wat zij plaatsen en doen. Met jouw eigen content kun je hierop inspelen, zodat het koopgedrag van de consument beïnvloed wordt.

Maar hoe dan?

Al met al geven social media jou dus veel inzichten. Deze zijn erg waardevol voor de groei van jouw bedrijf. Je kan zelf aan de slag gaan met social media, maar je kan ook bij ons terecht. Bij Urban Heroes hebben we drie online marketing specialisten die jouw social media volledig uit handen kunnen nemen. Liever zelf doen? Dat kan natuurlijk ook. We geven ook verschillende trainingen, zoals een social media training. Neem vooral eens een kijkje op onze Online Marketing pagina of neem contact met ons op. Houd onze website en social media in de gaten! In onze volgende blog lees je tips over hoe je kunt starten met social media.

Onze social media experts

kim koppejan urban heroes
kim urban heroes

Kim

Project manager

De online marketing is een wereld die nooit stil staat, nieuwe ontwikkelingen komen en gaan in rap tempo en dat maak het voor Kim een erg interessant vak. Haar enthousiasme en passie voor de online marketing brengt ze dan ook graag over op de personen waarmee ze samenwerkt.

Céline

Online marketeer

Met haar frisse blik op communicatie en creatieve geest, versterkt Céline Urban Heroes in de online marketing. Als content marketeer houdt zij zich onder andere bezig met het schrijven van teksten en social media.