Gratis adverteren op Google, hoe?

Hoe kan je op Google gratis adverteren?

Ja, dat zou iedereen wel willen natuurlijk. Adverteren op Google en daar niet voor moeten betalen. Helaas is dit niet voor alle bedrijven weggelegd, maar misschien wel voor jou! Hoe dan? Dat lees je in deze blog. Alvast een spoiler: Ben je een onderneming met winstoogmerk? Dan maak je bij voorbaat geen kans op gratis adverteren op Google. Ow, dit wordt trouwens Google Ads Grants genoemd!

Wat is Google Ads Grants?

Google Ads Grants is in het leven geroepen om ondernemingen zonder winstoogmerk mee te laten doen met de grotere bedrijven op de zoekresultaten pagina’s van Google. Op deze manier krijgen ook zij de kans om mee te doen met de advertentie veilingen.

Is Google Ads Grants dan hetzelfde als Google Ads? Ja en nee! Qua looks, manier van gebruiken en het instellen van je advertenties is dit platform precies hetzelfde. Alleen enkele andere gebruiksgemakken of functies zijn niet toe te passen.

Wat kan of kan niet bij Google Ads Grants

-       Het maken van search (Zoek) campagnes.
Helaas is het niet mogelijk om video of display campagnes te starten.

-       Je staat nooit bovenaan
De advertenties van je zoekcampagnes worden weergeven onder de betalende adverteerders.

-       CPC-beperking
Je moet altijd een bod per klik aangeven. Bij een normale Google Ads account kan je het zo hoog maken als jij zelf wilt. Bij Grants is het alleen mogelijk om een CPC (kosten per klik) in te stellen van maximaal 2 Dollar

-       Dollars en geen Euro’s
Inderdaad, je leest het goed. De prijzen, budgetten, CPC’s en dergelijk zijn allemaal in Dollars weergeven. Het is niet mogelijk om dit in Euro’s te veranderen.

-       Maximaal budget
Er is een maximumbudget van 10.000 Amerikaanse Dollar per maand beschikbaar.

Wanneer mag je Google Ads Grants gebruiken?

Zoals eerder gezegd mag je pas een Google Ads Grants account aanmaken als je een non-profit organisatie bent. Al is dit niet het enige waar je aan moet denken als je graag gratis op Google wilt gaan adverteren. Wil je een account gaan aanvragen voor een overheidsinstantie, ziekenhuis, school of soortgelijke organisaties? Dan is het helaas niet mogelijk. Ook moet je een ANBI status of een SBBI status hebben of activiteiten uitvoeren die van algemeen nut zijn. (Kerken of andere religieuze organisaties vallen hier ook onder.) Vervolgens moet er een account worden aangemaakt bij TechSoup Nederland, een partner van Google. En dan ben je er nog niet. Ook bij Google moet je aanmeldden voor Google voor Non-Profitorganisaties, akkoord gaan met de certificeringen, goedkeuring voor het pre-kwalificatieproces en dan ook nog een organisatie zijn met een goede reputatie en een website hebben van goede kwaliteit, die voldoet aan de juiste eisen.

Oké, dit is heel wat, daarom alles even een op een rij.

 

  • Je moet een non-profit organisatie zijn
  • Je moet een ANBI status of SBBI status hebben of kunnen aantonen dat je activiteiten van algemeen nut hebt.
  • Je site moet van goede kwaliteit zijn.
  • Je moet aangemeld zijn bij TechSoup Nederland

 

 

  • Je mag geen ziekenhuis, school, overheidsinstelling of iets dergelijks zijn
  • Je moet aangemeld zijn bij Google voor Non-Profitorganisaties.
  • Je site moet een goede reputatie hebben.

 

Hoe vraag je Google Ads Grants aan?

Meld je aan voor Google Ads Grants en je start de checklist eigenlijk van zelf. Wil je hier hulp bij? Geen probleem! Vul dan onderstaand formulier in en wij helpen je graag.

Neem contact op