Cover video instellen voor je facebook bedrijfspagina

Videocover facebook Urban Heroes

Sinds korte tijd is het mogelijk om een video als omslag te plaatsen op je bedrijfspagina. Ideaal om je bedrijf, dienst, organisatie of event te introduceren aan de bezoekers op je facebookpagina en ze een verhaal of een sfeer over te brengen wat met een enkele foto vaak niet lukt. Maar hoe verander je nou je omslagfoto voor een video en welke eisen zitten daaraan? Dat gaan wij je in 4 eenvoudige stappen uitleggen.

STAP 1: AFMETINGEN EN LENGTEDUUR VAN VIDEO

Een video omslag is alleen mogelijk voor bedrijfspagina's en moet de afmeting hebben van 820 x 312 pixels. Daarnaast moet de video minimaal 20 seconden tot maximaal 90 seconden lang zijn. Wanneer je video niet aan de eisen voldoet dan krijg je hier een melding van. 

STAP 2: UPLOADEN VIDEO OMSLAG

Een omslagvideo upload je op dezelfde manier als een omslagfoto. Je klikt op het camera icoontje linksboven in je coverfoto. Wanneer je daar op klikt krijg je vijf opties te zien. De derde optie 'foto/video uploaden' klik je aan. Vervolgens kan je de video aanklikken tussen je bestanden en gaat de video uploaden.

STAP 3: VIDEO VERSLEPEN BINNEN KADER

Wanneer de video is geupload krijg je de mogelijkheid om je video te verslepen zodat deze mooi binnen het kader past. Stel het zo in dat de video mooi zichtbaar is en klik op volgende wanneer hij goed staat. 

STAP 4: VIDEO PUBLICEREN

Voordat je je video publiceert kun je er ook nog voor kiezen op je video automatisch opnieuw te laten beginnen wanneer deze klaar is. Wanneer je dit wilt schuif je het balkje naar rechts en vervolgens druk je op publiceren. De video is nu zichtbaar voor iedereen. 

Dit waren de vier stappen om je omslagfoto te veranderen voor een video en zo kan je nog meer vertellen en laten zien over je onderneming. Wij vinden het in ieder geval een mooie vooruitgang van Facebook!

Wil je nog meer weten over de facebook-covervideo of heb je andere vragen over social media? 

Neem dan gerust contact met ons op