Afstuderen bij Urban Heroes? Dit was Emmy’s ervaring

Hoi allemaal! De afgelopen 5 maanden was ik op de werkvloer bij Urban Heroes te vinden. Ik liep stage om te kunnen afstuderen voor de opleiding Communication & Multimedia Design. Wat ik precies deed en hoe ik het ervaren heb, lees je hieronder!

Ik studeer aan Hogeschool Rotterdam, maar woon zelf in Zeeland. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een internetbureau bij mij in de buurt. Die lange treinreizen had ik na vier jaar wel gezien. Urban Heroes sprong er al snel uit voor mij vanwege mijn gezellige indruk van het team en de huiselijke sfeer. Wat was ik zenuwachtig voor mijn sollicitatiegesprek! Maar dat was nergens voor nodig. Ik werd super enthousiast ontvangen, kon alles bespreken en samen zijn we tot een toffe afstudeeropdracht gekomen. De bevestiging dat ik stage mocht komen lopen, klonk dan ook als muziek in mijn oren!

Doelgroeponderzoek Emmy

Ik heb onderzoek gedaan naar wat potentiële klanten in een internetbureau zoeken, wat ze verwachten en waar ze behoefte aan hebben. Daarbij heb ik onderzocht hoe Urban Heroes hier nog beter op in kan spelen. Hoe ik moest beginnen, was een grote vraag voor mij. Maar ik moest toch ergens van start gaan. Iets wat ik zeker heb geleerd, is: gewoon doen! Fouten maken heb je nodig om verder te kunnen gaan.

Voorafgaand aan mijn stageperiode had ik me voorbereid op veel stress. Héél veel stress. Tot mijn verbazig is dit erg meegevallen. Ik heb continu goed aan mijn project kunnen werken op kantoor. Vaak was ik ook op pad om mijn doelgroep te benaderen en om in gesprek te gaan met potentiële klanten. Doordat ik hier vrij in gelaten werd, kon ik mijn onderzoek goed uitvoeren. 

Emmy tekent proces uit

Uiteindelijk heb ik een digitale interventie ontworpen die ervoor zal zorgen dat Urban Heroes meer nieuwe klanten binnen zal halen. Mijn idee werd enthousiast ontvangen door het gehele team en er werd goed meegedacht. Ik heb mijn stageperiode met veel plezier ervaren vol met uitdagingen. Ik kijk met trots terug op mijn project en zou Urban Heroes zeker aanbevelen als je nog een leuk stagebedrijf zoekt! 

Ik kan jullie helaas nog niet vertellen of ik geslaagd ben, maar... Ik denk dat dat wel goed zit! Aan het gehele team van Urban Heroes: bedankt voor de leuke stageperiode en succes met het lezen van mijn 200 pagina's dikke scriptie!

Scriptie Emmy Weijler